Урядовий контактний центр

Урядова "гаряча лінія"
– Урядова “гаряча лінія” для дзвінків із-за кордону (оплата за тарифами відповідного оператора зв’язку)

– “Гаряча лінія” для кандидатів на посади фахівців нової державної служби

– “Гаряча лінія” для підприємців

– “Гаряча лінія” з питань освіти для мешканців тимчасово окупованих територій (оплата за тарифами відповідного оператора зв’язку)

– “Гаряча лінія” державної митної служби України

– “Гаряча лінія” для консультації людей з інвалідністю
Гаряча лінія для громадян з порушенням слуху:

Зателефонувати зараз
Урядова “гаряча лінія” 1545(webcall)
Пн-Чт 9:00 – 18:00, Пт 9:00 – 16:45

Повідомлення про обробку персональних даних

Відповідно до пунктів 1 і 2 частини другої статті 8, частини другої статті 12 Закону України «Про захист персональних даних» державна установа «Урядовий контактний центр” повідомляє про володільця, розпорядника, місцезнаходження, склад і мету збору персональних даних, що обробляються за допомогою програмних засобів в мобільному додатку «1545» третіх осіб, яким передаються такі персональні дані, та права суб’єкта персональних даних.

Мобільний додаток «1545»» створено та впроваджено в експлуатацію державною установою «Урядовий контактний центр» України.

  1. Володільцем персональних даних, що обробляютьсяза допомогою мобільного додатку «1545» є держатель державна установа «Урядовий контактний центр» (ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України – 36521731; місцезнаходження: 01001,

м. Київ, вул. Еспланадна, буд. 8/10; номер контактного телефону – +38 (044) 287-81-81).

  1. Розпорядником персональних данихє державна установа «Урядовий контактний центр», ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України – 36521731; місцезнаходження: 01001,

 м. Київ, вул. Еспланадна, буд. 8/10; номер контактного телефону – +38 (044) 287-81-81

  1. До складу персональних даних включаються:
  • прізвище, ім’я та по батькові особи;
  • зареєстроване або фактичне місце проживання;
  • адреса електронної пошти, номери контактних телефонів.

Збирання прізвища, ім’я, по батькові, інших персональних даних здійснюється шляхом безпосереднього надання особою своїх персональних даних при реєстрації.

Під обробкою персональних даних розуміється будь-яка дія або сукупність дій, таких як збирання, реєстрація, накопичення, зберігання, адаптування, зміна, поновлення, використання і поширення (розповсюдження, реалізація, передача), знеособлення, знищення персональних даних, що здійснюються за допомогою програмних засобів мобільного додатку «1545».

  1. Метою обробки (збору) персональних данихє:
  • створення та забезпечення функціонування електронного кабінету суб’єкта персональних даних мобільного додатку «1545»;
  • забезпечення реалізації права суб’єкта персональних даних на оскарження з використанням мобільного додатку «1545»;
  • забезпечення участі суб’єкта персональних даних в опитуваннях щодо ініціатив і проектів у різних сферах суспільного життя, які проводяться з використанням мобільного додатку «1545» а також залишення відгуків, запитань чи коментарів суб’єктом персональних даних.
  1. Третіми особами, яким передаються персональні дані, що обробляються, є:

– суб’єкти Єдиної системи опрацювання звернень: державна установа «Урядовий контактний центр», регіональні контактні центри Автономної Республіки Крим, областей, мм. Києва і Севастополя, контактні центри та довідкові телефонні лінії органів виконавчої влади, Секретаріату Кабінету Міністрів України, державних колегіальних органів, приймальня Кабінету Міністрів України; відповідно до Положення про Єдину систему опрацювання звернень затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 листопада 2019р. № 976 . Вище визначеним третім особам персональні дані, що обробляються, передаються згідно з визначеним законодавством порядком.

– інші особи, що звертаються до державної установи «Урядовий контактний центр» та мають право отримати персональні дані виключно на підставах, визначених законом.

Передача персональних даних іноземним суб’єктам відносин, пов’язаних з персональними даними (транскордонна передача персональних даних) не здійснюється.

Доступ до інформації про особу (персональних даних), що формується за допомогою мобільного додатку «1545», має лише користувач (суб’єкт персональних даних), і виключно до тієї інформації, яка стосується такого користувача.

Порядок доступу до персональних даних третіх осіб здійснюється відповідно до ст.16 Закону України «Про захист персональних даних», та відповідно до Закону України « Про доступ до публічної інформації».

  1. Персональні дані, зазначені в пункті 3 цього повідомлення, зберігаються державною установою «Урядовий контактний центр».
  2. Згідно з частиною другою статті 8 Закону України «Про захист персональних даних» суб’єкт персональних даних має право:

1) знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;

2) отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;

3) на доступ до своїх персональних даних;

4) отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;

5) пред’являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;

6) пред’являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;

7) на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;

8) звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;

9) застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;

10) знати механізм автоматичної обробки персональних даних;

11) на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.