Урядовий контактний центр

Урядова "гаряча лінія"
– Урядова «Гаряча лінія» для дзвінків із-за кордону (оплата за тарифами відповідного оператора зв’язку)

– «Гаряча лінія» з питань Міністерства оборони України

– «Гаряча лінія» із соціальних питань

– «Гаряча лінія» з питань протидії торгівлі людьми та домашньому насильству

– лінія довіри РНБО з питань контрабанди та корупції на митниці

– «Гаряча лінія» з питань освіти для мешканців тимчасово окупованих територій

– «Гаряча лінія» Міндовкілля на зв’язку з питань захисту довкілля та природних ресурсів України

– «Гаряча лінія» з питань безпеки дітей в Інтернеті
Гаряча лінія для громадян з порушенням слуху:

Зателефонувати зараз
Урядова “гаряча лінія” 1545(webcall)
Пн-Чт 9:00 – 18:00, Пт 9:00 – 16:45

Спілкування громадян з Міністром аграрної політики та продовольства України Романом Лещенком та першим заступником Міністра Тарасом Висоцьким було активним і плідним

22 лютого 2022 року Урядовий контактний центр забезпечив проведення прямої телефонної лінії Кабінету Міністрів України, яка відбувається щотижня, за телефоном 1545.

Цього дня додзвонювачі мали можливість поспілкуватися з Міністром аграрної політики та продовольства України Романом Лещенком. Також участь у роботі прямої лінії взяв перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Телефонували мешканці Закарпатської, Київської, Сумської, Чернівецької областей, а також жителі Києва, Львова, Одеси.

З-поміж питань, що найбільше хвилювали громадян: проблеми рибної галузі, нові правила рибальства; компенсація за програмою фінансової підтримки сільгсоптоваровиробників (придбання посівного матеріалу); землевпорядна документація; реєстрація сільськогосподарської техніки.

Так, киянин – представник однієї з інвестиційних компаній просив сприяння щодо реєстрації сільськогосподарських тракторів. Від органів влади, причетних до вирішення питання, чіткого пояснення причин затримки він не отримав.

Фермер СФГ із Сумської області поскаржився на злочинні дії невідомих осіб, які зіпсували врожай соняшника. Кримінальне провадження цієї справи не здійснюється, тому заявник просив допомогти у створенні комісії щодо пришвидшення розслідування справи.

Питання стосовно кризової ситуації, яка склалася у кондитерській промисловості через високі ціни на газ, порушив керівник галузевої асоціації «Укркондпром». Також він запропонував розглянути можливість включення до переліку соціально значущих товарів види дешевого соціального печива, такого як крекер, галетне тощо.

Додзвонювач із Закарпатської області повідомив, що отримав 5 соток земельної ділянки в користування, але за оформлення права власності та  виготовлення проектно-технічної документації на приватизацію землі повинен сплатити 7000 грн. За яких умов можна оформити ці процедури безкоштовно?    

Під час прямої телефонної лінії громадяни отримали від керівництва Мінагрополітики: Романа Лещенка та Тараса Висоцького кваліфіковані роз’яснення. Звернення, що були зареєстровані, будуть розглянуті, у тому числі іншими органами влади, у визначені законодавством про звернення громадян терміни.